Meniu Shop

DREPTUL DE RETRAGERE ÎN 14 ZILE

În conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 34/2014 cumpărătorii, persoane fizice, beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage din contract fără a fi nevoite să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât costurile directe legate de returnarea produselor.
Cumpărătorul informează vânzătorul cu privire la decizia sa de retragere din contract prin una dintre următoarele modalități:

a) completarea modelului de formular de retragere și transmiterea opțională, informativă a acestuia prin e-mail (info@ipon.ro) sau poștă.

  Formularul e necesar a fi inserat în colet. poate fi și scris de mână dacă e lizibil. E disponibil în 2 formate pentru accesibilitate:

O puteți descărca în format Microsoft Word (.docx) și standardul Open Office (.odt)

(În caz că aveți probleme de deschidere a fișierelor e din cauze software. Recomandăm a folosi google Documents în cel mai rău caz pentru a le deschide. Wordpad funcționează la fel.)

b) în scris pe adresa de e-mail info@ipon.ro;
c) orice altă declarație neechivocă în care îşi exprimă decizia de retragere din contract (scrisoare trimisă prin e-mail, poştă).

Cu excepția cazului în care vânzătorul asigură recuperarea produselor, cumpărătorul returnează produsele sau le înmânează societății noastre fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 zile de la data la care a comunicat decizia sa de retragere din contract. Costurile de transport pentru returnarea produselor vor fi suportate de cumpărător.
Alegerea metodei de returnare e la latitudinea cumpărătorului. Vom refuza însă retururile trimise cu plata la ramburs și cele trimise cu Poșta Română, acestea nefiind transportate la adresa specificată ci lăsate la punctele poștale, neputând fi ridicate.

Este sugerat a angaja următorii curieri:

FAN: https://www.fancourier.ro/

GLS: https://gls-group.com/RO/en/home/

DPD: https://www.dpd.com/ro/ro/

Cumpărătorul va returna produsele conform datelor de mai jos:

iPon Computer SRL (incinta Contur Accounting),

Oradea, CP 410087, Str. Ceyrat, Nr. 35C, Bloc WR8, S6, jud. Bihor

Telefon de contact curier pentru adresa de mai sus: +075 049 66 88, 10:00-17:00

(Aceste informații se completează fără lipse și fără omiteri de detalii. În caz contrar nu e garantat preluarea)

Cumpărătorul va returna produsul în stare perfectă, fără a prezenta urme de folosire, uzură, deteriorări, zgârieturi, etc.
Cumpărătorul va fi responsabilă pentru diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor.
Ca urmare în cazul constatării unor deficiente, defecte, uzură, etc., acestea vor fi evaluate, iar din valoarea plătita inițial se va deduce suma necesara aducerii la starea inițială a produsului. Suma reprezentând diminuare va fi comunicata cumpărătorului la recepționarea bunurilor returnate.
În cazul în care cumpărătorul își exercită dreptul de retragere din contract în interiorul termenului legal de retragere vânzătorul rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea consumatorului, în maxim 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract.
Vânzătorul va putea amâna rambursarea sumei până la primirea bunurilor vândute sau până la primirea unei dovezi conform căreia acestea au fost expediate, cu excepția cazului în care vânzătorul asigură recuperarea produselor.
Suma va fi rambursată prin același modalitate de plată ca și cel folosit de cumpărător pentru tranzacția inițială.
Cumpărătorul poate să solicite rambursarea prin o altă modalitate de plată. Pentru a ușurarea restituirii este recomandat indicarea unui cont bancar.

Clientul nu-şi poate exercita dreptul de retragere în cazul produselor:
- confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;
- care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
- produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator;
- care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
- furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
- furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului și după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la retragere;
Dreptul de retragere se aplică exclusiv numai în privința cumpărătorilor (consumatorilor) care au achiziționat produsele în alte scopuri decât activități economice sau profesionale, adică renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar clienților persoane fizice, care nu au calitatea de profesionist.

Înapoi la început