Meniu Shop

RETURNAREA PRODUSELOR ÎN PERIOADA DE GARANȚIE

Returnarea produselor în perioada de garanție

În cazul neconformității produselor descoperite în perioada de garanție aveţi posibilitatea de a returna rapid, ușor produsele, fără cost prin intermediul curierul nostru propriu, completând formularul de mai jos. E necesar doar să vă înregistrați/logați pentru a utiliza serviciul.

După primirea cererii, vă vom trimite un curier pe adresa specificată, care va ridica produsul și o va returna la noi. 

Vă rugăm să ne furnizați toate datele cerute, să împachetați produsul în mod corespunzător și pentru o identificare mai ușoară, recomandăm să puneți în colet și  copia facturii.

În cazul problemelor de neconformitate, vă rugăm să descrieți cât mai detaliat în ce constă neconformitatea și modalitatea dorită de rezolvare: reparație, înlocuire, reducerea corespunzătoare a prețului sau rezoluțiune. Când modalitatea aleasă implică rambursarea unor sume de bani vă rugăm a să ne indicați și un cont bancar pentru virament. 

Instrucțiuni de împachetare

Vă rugăm să restituiți produsul împreună cu toate accesoriile sale, în ambalajul original. Apoi, asigurați-vă că ambalajul original este împachetat într-un mod care să evite aplicarea autocolantelor de curierat direct pe ambalajul produsului, în scopul protejării coletului de posibile deteriorări fizice.
Nu ne asumăm responsabilitatea pentru daunele provenite din cauza ambalării incorecte a produselor. Din acest motiv, este indicat să păstrați și ambalajul în care a ajuns produsul pentru a o refolosi.

Recomandăm folosirea a cartoanelor duble şi materiale de umplere a vidurilor create de metoda de asamblare. Plicurile, chiar dacă sunt cu bule, nu sunt acceptate de noi ca şi modalitate de ambalare, nici dacă curierul insistă pentru folosirea acestora.

Curierul nu are responsabilitatea de a verifica integritatea conținutului pachetului trimis.
Dacă aveți nevoie ajutor pentru ambalarea produselor, colegii noștii vă stau la dispoziție.
În cazul în care configurația nu vine cu un cooler pentru procesor inclus de producătorul procesorului, este important să asigurați un transport sigur. Aceasta poate fi realizată fie prin susținerea atentă a coolerului (de exemplu, folosind bureți, spumă de polistiren sau chiar hârtie mototolită - metoda obișnuită pentru partea laterală a carcasei dispozitivului), fie prin demontarea unității de răcire și ambalarea acesteia în interiorul sau în proximitatea configurației. De asemenea, încurajăm utilizarea unei metode adecvate de ambalare pentru a preveni eventualele deteriorări.

Descrierea problemei

Vă rugăm să furnizați o expunere scurtă și concisă a problemei întâmpinate. Este esențial să menționați cauza problemei (de exemplu, produsul nu pornește, apariția de dungi în colțul dreapta/jos al ecranului, zgomote de frecare etc.), însă nu este necesar să precizați cu exactitate componenta sau piesa responsabilă pentru aceasta. În cazul în care problema implică blocări sau reporniri, vă rugăm să oferiți detalii despre mediul în care dispozitivul este utilizat (sistem de operare, aplicații în execuție, accesorii recent adăugate înainte de apariția problemei), deoarece aceste informații pot contribui la accelerarea procesului de diagnosticare. Lungimea mesajului e limitată, și vă solicităm să evitați repetarea informațiilor deja specificate în alte câmpuri (cum ar fi numere de serie, nume de produs, date de achiziție sau alte detalii care nu se încadrează strict în descrierea problemei).

Produsul va fi supusă testelor conforme cu descrierea problemei furnizate. Precizări generale precum "s-a stricat", "nu e funcțional", "nu poate fi utilizat", "nu știu", "nu", "nu este în stare", "nu este cazul", "nu sunt familiarizat" și alte formulări similare vor complica procesul și vor conduce la o prelungire a timpului necesar pentru procesarea returnării, din cauza necesității de a efectua teste suplimentare. În situația în care nu se constată probleme sau descrierea nu aduce la lumină o posibilă defecțiune ascunsă, service-ul oficial poate percepe costul serviciului de testare.

Vă rugăm să rețineți că este obligatoriu să furnizați o descriere detaliată a problemei pentru a solicita serviciul în caz contrar cererea de service va fi refuzată. 

Vă informăm că garanția nu se aplică produselor care au suferit modificări astfel încât să nu mai poată fi identificate sau care își pierd caracteristicile de identificare în timpul legal de garanție. 

Documentaţie

Vă rugăm că împreună cu produsul să ne trimiteți și o copie a facturii şi a documentului de garanție. În cazul în care produsul beneficiază de o garanție și din partea producătorului (ex. monitoare, notebook, imprimante, etc.) solicităm să ne trimiteți și acest document.

Returnarea produselor și termenele limită

Produsele expediate către noi ajung într-un interval de 3-5 zile lucrătoare. De la data primirii produselor începe să curgă termenul pentru remedierea problemelor.

După finalizarea procesului de garanție, produsele vor fi returnate prin intermediul aceluiași serviciu de curierat. Dorim să subliniem că curierul nu este autorizat să preia echipamente sau accesorii de schimb.

Serviciul de curierat în cadrul procesului de garanție reprezintă un beneficiu adițional. Cererea pentru acest serviciu nu este obligatorie pentru soluționarea problemei de garanție. Vă rugăm să vă asigurați că produsele returnate ajung la noi înainte de expirarea termenului de garanție.

În situațiile în care neconformitatea reclamată este justificată, repararea sau înlocuirea este gratuită. În cazul în care problema reclamată nu este reală sau datorează utilizării necorespunzătoare, costurile (transport, verificări) vor fi suportate de către client. Prin urmare, vă rugăm să solicitați serviciul de curierat doar dacă sunteți absolut sigur că există o problemă și că aceasta nu este rezultatul unei utilizări incorecte.

Detalii specifice ale produsului

Dacă produsul întâmpină probleme de funcționare atunci când este utilizat într-un dispozitiv extern (nu pe un PC), vă rugăm să specificați tipul exact al produsului în descrierea problemei.

În cazul memoriilor, este obligatoriu să furnizați specificațiile procesorului. 
În cazul kiturilor de memorie - dacă ați identificat care dintre ele este defect - vă rugăm să-l marcați, acest lucru va accelera procesul de gestionare a garanției.

Pentru plăcile de bază cu socluri LGA, este imperativ să montați capacul de protecție al procesorului pe soclu înainte de a efectua transportul. În caz contrar garanția nu va fi acordată. 

În ceea ce privește cartușele, tonere, capetele de printare, vă rugăm să furnizați cel puțin o pagină de test pentru a demonstra funcționalitatea acestora.

Este important să subliniem că, pentru TOATE tipurile de plăci de bază, placa de protecție a ieșirilor (Back plate/IO shield) trebuie să fie inclusă. Acest element este esențial pentru funcționarea corespunzătoare. O lipsă a acestui element va conduce la refuzul garanției. De asemenea, vă sfătuim să îl ambalați separat sau să îl protejați în mod corespunzător în colet, pentru a preveni deteriorările suplimentare care ar putea duce la respingerea garanției.

În cazul problemelor legate de pixeli morți, este necesar să furnizați informații aproximative despre locul unde aceștia apar, culoarea fundalului pe care apar (roșu, verde, albastru, alb, negru) și culoarea pixelilor morți în sine.

Aveţi posibilitatea de a returna rapid și ușor produsul, completând formularul de mai jos prin serviciul de curierat propriu, fără cost.
E necesar doar să vă înregistrați/logați pentru a utiliza serviciul.

Pentru cererea curierului de garanţie, vă rugăm să vă logați!

Dacă nu sunteţi încă înregistrat, vă rugăm să vă înregistrați pe pagina următoare: Înregistrare

Înapoi la început