Solicitarea Curierului de Garanţie

Condiţii generale

IPON COMPUTER S.R.L. nu garantează operarea permanentă fără erori a produselor cumpărate de Dvs.

Produsele - fără alte informaţii - sunt produse pentru uz comun, birotic şi casnic. Proprietarul este responsabil de asigurarea parametrilor necesari pentru funcționarea normală (de exemplu, alimentarea cu energie, ventilația adecvată, temperatura, umiditatea împrejurimii, instalarea corespunzătoare).

Curierul de garanţie este un serviciu a IPON COMPUTER S.R.L., prin care, produsul defect, livrat la domiciliu, este transportat la la agentul de garanţiere gratis prin curierul contractat, după care, la sfârşitul administraţiei – în cazul în care produsul şi administrarea corespund condiţiilor necesare - sunt livrate gratis înapoi la cumpărător.

După ce sau scurs cele 3 zile lucrătoare de la data cumpărării, refuzăm curierul de garanţie în cazul în care produsul are service de garanţie proprie de producător. (pe moment doar produse APPLE)

În afară de produsele APPLE, produsele sunt localizate pe Ungaria, deci nu se pot rezolva prin reprezentanţe din alte ţări.

Cele mai multe imprimante, notebook-uri şi monitoare au serviciu de garanţie efectuată de către producător, cu curier propriu sau contractat. Aceste produse au, în general, certificat propriu de garanţie. Vă rog a le furniza în colet în toate cazurile. Dacă este necesar, adresa de e-mail rma@iponcomp.ro oferă asistenţă suplimentară.

Solicitare

Puteţi solicita curierul de garanţie prin pagina https://ipon.ro/garancia.

O cerere este valabilă doar pentru un singur produs.

În cazul, în care vreţi să returnaţi mai multe produse, este nevoie să solicitaţi curierul separat pentru fiecare produs, fiindcă cursul administraţiei poate diferi şi în cazul produselor identice. Este important, să nu trimiteţi un produs fără notificare, fiindcă nici Dvs. nici noi nu putem dovedi existenţa sau că acesta ar fi intactă, şi va invalida serviciul de Curier de Garanţie.

Curierul vă va căuta pe ziua aproximativă aleasă de Dvs. între orele 9-17. (Ora exactă este determinată de curier, şi noi nu putem modifica acesta)

Descrierea problemei:

Vă rugăm pentru rezolvarea rapidă a problemei să faceţi o descriere a defecţiunii cât se poate de precisă. Detectarea rapidă a problemei rezultă în prescurtarea timpului de rezolvare.

Produsul va fi testat după descrierea Dvs. Descrierile „nu este bună”, „este stricată”, „nu merge”, „nu porneşte” sunt deficiente, şi pot prelungi timpul de administrare. Dacă nu este constatată nici o defecţiune după descrierea Dvs., vom factura o taxă de verificare, care poate depinde de complexiatatea procedurii. Pentru produsele returnate fără descriere serviciul nu se poate cere. Va fi returnat contra cost. Vă rog a vă asigura că produsul e chiar defect.

Defecţiunea este considerat raportată, după ce o copie a certificatului de garanţie a prezentat, deci produsul este identificat, şi am primit o descriere despre defecţiune.

În cadrul administraţiei, produsele, componentele şi documentele prezentate devin proprietăţi a IPON COMPUTER S.R.L., şi nu sunt restituite.

Garanţia nu este valabilă în cazul produselor alterate specific ca să fie schimbate prin garanţie. Se trimit înapoi şi se aplică taxă de transport. (29 RON net)

Documentaţie

Nu folosiţi certificatul de garanţie şi factura originală. Includeţi obligatoriu în colet o copie xerox, cu excepţia cazului în care noi vă rugăm, să prezentaţi documentele originale.

În cazul în care produsul are un certificat/carte de garanţie original (imprimantă, monitor, notebook, etc.), e necesar ataşarea acestuia.

Ambalajul

Este necesar ca produsul expediat să fie trimis cu toate accesoriile, împreună cu cutia originală, care la rândul lui să fie împachetat ca etichetele curierului să nu fie pusă pe ambalaj, nu pe cutia produsului ci pe ambalajul în care se află, şi să protejeze conţinulul acestuia.

În cazul a mai multor produse, vă rugăm a asigura izolarea separată a produselor ca să nu se producă daune interne în timpul transportului. În cazul daunelor provenite din ambalarea incorectă a produselor nu ne asumăm responsabilitate. Este practic a reâmpacheta coletul în care a venit, şi a o trimite înapoi în aceeaşi ambalaj cu protecţie adiţională. Nici plicul de plastic al curierului, chiar dacă este cu folie cu bule, nu este suficient pentru protecţie. Vă rugăm ca produsul să fie în toate cazurile ambalat robust cu elemente care garantează rigiditatea coletului. Asigurarea ambalării corecte este responsabilitatea expeditorului. Curierul nu are ca sarcină verificarea ambalajului sau conţinutul coletului. 

În cazul în care configuraţia nu este asamblată cu cooler-ul din fabrică, vă rugăm a vă asigura ca să ajungă intact, sprijinit în interior în mai multe puncte (de peretele carcasei, etc) cu hârtie, folie cu bule, sau orice material aplicabil, sau trimiterea separată cu ambalaj conform.

Pachetul trebuie să fie adresat la:

IPON COMPUTER S.R.L. - RMA, 1134 Budapesta, Str. Tüzér Nr. 13.

Renunţare şi termeni

Produsele preluate de către Curierul de Garanţie ajung la noi într-un interval de 2-5 zile lucrătoare. Timpul administraţiei este calculată de la data când ajunge produsul, deci de la înregistrarea în sistem ul nostru, iar rezolvarea depinzând de service-ul oficial în general se încadrează în 15 zile lucrătoare. Această perioadă se poate extinde în caz că transportul în străinătate ţine mai multe zile, problema e mai adâncă şi necesită mai mult timp de rezolvare, sau produsul necesită părţi care sunt necesar a fi comandate pe o perioadă mai lungă de timp.

Produsele livrate la noi de Curierul de Garanţie sunt returnate tot de acest curier. Predarea produsului rezolvat către curier se va întâmpla în aceeaşi zi în care produsul ajunge înapoi la noi. Veţi fi notificat automat în acest sens. Curierul nu transportă produs de schimb.

Curierul de Garanţie este un serviciu de comfort. Solicitarea Curierului pentru administraţie garanţială nu este obligatorie. În cazul solicitării Curierului de Garanţie, aveţi grijă ca produsul să ajungă înapoi înainte de expirarea termenului de garanţie. Nu este posibil solicitarea Curierului de Garanţie înainte de mai puţin de 5 zile de expirarea termenului. În acest caz, produsul trebuie returnat printr-o altă modalitate.

În cazul plângerilor legitime, Curierul de Garanţie este gratuit. În cazul în care produsul este dovedit fără probleme, vom factura preţul dublu a livrării la domiciliu (dus - întros), deci vă rugăm să vă asiguraţi de defecţiune, şi de cauza acestora. Depinzând de caz, puteţi cere verificarea şi dovedirea problemei de un service ales de dvs..

Informaţii despre categoriile de produse

Dacă cardul de memorie este defectiv într-un aparat external (deci nu Sisteme Pc), vă rugăm indicaţi tipul EXACT a dispozitivului cu care a fost folosit.

Dacă memoria este defectivă, indicaţi şi placa de bază şi procesorul folosit la test. În cazul unui KIT indicaţi modulul defectiv – dacă ştiţi care este acesta - , astfel prescurtând timpul de administrare.

În cazul plăcii de bază cu socket LGA vă rugăm să aşezaţi înapoi plăcuţa protectoare a soclului de procesor, din plastic. Îndeplinirea acestuia este o condiţie a administraţiei.

În cazul de administrare garanţială la Cartuş, Toner, etc. Vă rugăm să adăugaţi şi o paginaă de test dacă e posibil.

În cazul plăcii de bază. Vă rugăm să trimiteţi şi plăcuţa din metal din spatele carcasei, fiindcă acesta este necesar pentru instalarea corespunzătoare , şi fără acesta, administrarea garanţială nu este posibilă. Este important, să fie ambalată separat sau în locaşul lu original din cutia plăcii de bază, împachetat separat, fiindcă la transport poate cauza daune în placa de bază, şi astfel poate invalida garanţia.

În cazul unui monitor cu probleme de pixeli defecţi pixel vă rugăm să specificaţi locul aproximativ a defecţiunii, (ex. colţul din stângă de jos) şi defecţiunea (ex. albastru luminos fără roşu). E indicat a verifica pagina producătorului pentru a afla cantitatea de pixeli/subpixeli defecţi după care se poate cere garanţiere.

Pentru a solicita Curierul de Garanţie, vă rugăm să intraţi în profil. Dacă încă nu v-aţi înregistrat încă, va fi necesar.

Pentru cererea curierului de garanţie, vă rugăm să vă logați!
Dacă nu sunteţi încă înregistrat, vă rugăm să vă înregistrați pe pagina următoare: Înregistrare