Condiţii generale şi termeni

Datele webshopului:

Furnizorul produselor cumpărate de dumneavoastră este Artorange Kft, şi IPON COMPUTER S.R.L.. Datele stabilite conform legiii sunt următoarele:

  ARTORANGE K.F.T.

  • Sediu general: 1112 Budapesta, Oltvány árok 34. 1. em. 2.
  • Reprezentant: Parádi András
  • Cod fiscal Maghiar: HU22787848
  • Număr de înregistrare în Registrul Comerţului: CG. 01-09-943578
  • Autoritate de înregistrare: Oficiul Registrului Comerţului
  • Cont bancar pentru tranzacţii intracomunitare fără TVA: RO21 BACX 0000 0010 2581 5000 (UniCredit Ţiriac Bank)
  • Swift/BIC: BACXROBU
  • Nr. de telefon: +3615566565 - (11:00-19:00 Contact în limba Română - Varadi Zoltan)
  • Adresă e-mail: info@ipon.ro

  IPON COMPUTER S.R.L.

  • Adresă declarată în scopuri de TVA: Oradea, str. Constantin Noica, nr.15, Bl Pb21, ap.2
  • Reprezentant: Parádi András
  • Cod fiscal : RO42864800
  • Număr de înregistrare în Registrul Comerţului: CG. J5/1330/03.08.2020
  • Autoritate de înregistrare: Oficiul Registrului Comerţului
  • Cont bancar pentru tranzacţii cu TVA de 19%, Român: RO06OTPV220001285832RO02 (OTP Bank Romania S.A.)
  • Swift/BIC: OTPVROBU
  • Nr. de telefon: +3615566565 - (11:00-19:00 Contact în limba Română - Varadi Zoltan)
  • Adresă e-mail: info@ipon.ro

  Informaţii generale şi însuşirile contactului:

  Obiectul contactului între webshopul https://ipon.ro/,  şi cumpărător sunt produsele comercializate de către webshopul https://ipon.ro/ . Vă rugăm să citiţi cu atenţie specificarea produselor, în special localizarea acestra, şi a folosi link-ul producătorului de sub imaginea produsului, pentru a identifica produsul precis.

  Asiguraţi-vă că comandaţi produsul de care aveţi nevoie.

  Utilizarea unor produse pot ascunde pericole de utilizare. Descrierea produselor vă ajuta şi în această privire.

  Imaginile afişate la anumite produse sunt ilustraţii. Nu se asumăm responsabilitate pentru schimbările neanunţate de producător. 

  Produsele pot diferi în funcţie de actualizări şi localizare. 

  Preţul achiziţiei este întotdeauna preţul afişat lânga produsul ales, dacă se întâmplă o modificare de preţ în timpul comenzii, coşul vă va atenţiona. 

  Produsele comandate pe acest site provin din Ungaria, au localizări în general specifice Ungariei, și se pot prelua doar prin livrare la domiciliu, în România.

  Contract şi comandă:

  Cumpărătorul, cu trimiterea comenzii, devine client al Artorange Kft, sau IPON COMPUTER S.R.L. Depinyűnd metoda de facturare cerută. Comanda devine activă în momentul în care primiţi confirmarea prin e-mail a comenzii. Primul pas în cursul comenzii în webshop este o înregistrare, pentru care aveţi nevoie un număr de telefon valid şi o adresă de e-mail. După înregistrare, produsele dorite se poat adăuga în coş prin butonul "Coş", care în partea dreaptă a paginii o să afişeze numărul produselor comandate şi preţul acestora. În cazul în care aţi adăugat toate produsele dorite în coş, prin butonul "Cumpăr" se poate finaliza comanda. La "Observaţii" puteţi cere servicii administrative, logistice, sau puteţi pune întrebări. La finalizarea comenzii o să primiţi un răspuns automat. prin e-mail.

  Modificarea datelor online e posibilă de client doar înainte de finalizarea comenzii. Modificare ulterioară e posibilă prin e-mail folosing adresa info@ipon.ro , specificând numărul comenzii.

  Protejarea datelor:

  Datele personale a Cumpărătorului sunt salvate în baza noastră de date. Datele Cumpărătorului sunt gestionate confidenţial. Le folosim doar pentru a crea comanda şi pentr a ţine legătura cu clientul în cazuil comenzilor. Sub nici o formă nu sunt transmise mai departe la o a treia parte. Serviciile comerciale electronice a firmei IPON COMPUTER S.R.L. se pot lua în folosinţă doar cu parole idividuale. Parola identifică cumpărătorul, folosirea parolei justifică credibil faptul că produsele au fost comandate de către cumpărător. Comanda este înregistrată automat de către sistemul nostru, şi trimite o confirmare automată a comenzii, prin e-mail. Cumpărătorul răspunde în totalitate de folosirea parolei, nu o dezvăluie la o a treia parte. IPON COMPUTER S.R.L. nu-şi asuma răspunderea pentru eventualele pagube, care au apărut la cumpărător sau la o a treia parte în urma folosirii parolei într-un mod necorespunzător sau ilegal. Contractul, încheierea contractului, se redactează în limba Româna. După cele descrise mai sus, contractul se consideră un contract în scris, pe care IPON COMPUTER S.R.L. o înregistrează, în acest fel o să fie accesibil şi în viitor.

  Utilizatorii care au specificat un Cod Fiscal valid pentru comerţ intracomunitar, aceasta este validă şi neexpirată, vor vedea costul NET pe toate paginile produselor.

  Vă rugăm a nota, că în cazul comenzilor cu plata prin transfer bancar, produsele comandate se vor achiziţiona de noi şi trimise la client doar după ziua lucrătoare a recepţionării sumei. Din acest motiv se emite o proformă de exemplu, automată, după finalizarea comenzii, cu sumă netă şi brută, pentru o procesare mai rapidă. În cazul preferinţei de a plăti NET, vă rog a folosi suma netă de pe proformă sau notificare.

  Condiţii de livrare şi plată

  Preţul livrării ale produselor comandate este unic, de 34 RON (preţ net) pentru colete tipice. Costul de administrate a plăţii prin ramburs este un adiţional de 7 RON. Pentru comenzi cu volum şi cantitate mare se poate negocia un preţ de livrare / palet. Preţul livrării tipice nu depinde de cantitatea produselor comandate sau de mărimea şi greutatea acestora, decât dacă sunt în cantitate care necesită mai multe paleţi. În acest caz sunteţi contactaţi pentru o ofertă de transport.

  Curierul nu livrează pachete mai mari de 150cm.

  Limita valorii prin ramburs, impusă de curierul Român este de 5000 RON.

  Garanţie

  Conform Ordonanţei IV / 1959 al Codului Civil din Ungaria, produsele comercializate au termenul de garanţie minimum 1an. Conform Ordonanţei de Guvern 151 / 2003 (IX.22) din Ungaria, produsele anumite de folosinţă îndelungată au termenul de garanţie minimum 1 an. În anumite cazuri producătorul oferă termeni mai pozitive, acestea sunt adoptate de IPON COMPUTER S.R.L. Condiţiile termenului de garanţie mai lungă de 1 an sunt menţionate în certificatele de garanţie. Condiţiile exacte a termenului de garanţie sunt conţinute in Codul Civil şi Ordonanţa 49 / 2003 GKM. Dacă, la data livrării, produsul respectiv nu reflectă condiţiile şi caracteristicile stabilite în contract şi Ordonanţe, IPON COMPUTER S.R.L. are obligaţie de garanţie.

  Solicitarea garanţiei

  La data livrării vă rugăm, să vă asiguraţi că produsul cumpărat de Dvs. este livrat fără lipsă, înainte să semnaţi preluarea. În cazul unei reclamaţii legat de calitatea produsului vom acţiona conform Ordonanţei 49 / 2003 GKM. Garanţia poate fi solicitată numai cu documentul care afirmă achiziţia. Conform Ordonanţei IPON COMPUTER S.R.L. este obligat să înregistreze reclamaţia Dvs.. În fiecare caz IPON COMPUTER S.R.L. se va strădui ca să repare sau să vă schimbe produsul defectiv în 15 zile.  În cazul unei reclamaţii, contactaţi-ne pe adresa specificată mai sus.

  Dreptul şi modul renunţării

  Conform Ordonanţei 4. § 17 / 1999, cumpărătorul cu statut de persoană fizică, are dreptul să renunţe la comandă/produse în 14 zile după preluarea bunurilor. În acest caz IPON COMPUTER S.R.L. este obligat să restituie suma cumpărăturii în maxim 14 zile după returnarea produselor la sediul lui. În cazul folosirii necorespunzătoare a produselor, IPON COMPUTER S.R.L. are dreptul la cererea compensării daunelor.

  • Conform Ordonanţei 5. § 17 & 1999, cumpărătorul nu poate renunţa la cumpărare în cazul înregistrărilor video-audio şi software, în caz că ambalajul acestora e deteriorat sau deschis suficient ca codul de activare să fie compromisă, sau produsul să poate fi utilizat prin urmare.
  • În cazul produselor legate în orice fel de persoana cumpărătorului. (Ex. Sisteme PC asamblat la cerere.)

  În cazul renunţării, pe lângă returnarea produselor la termen, e necesar un document în scris în care se declară că renunţaţi la cumpărare Conform Ordonanţelor de mai sus.

  Renunţare la produse în 14 zile.

  Sunteţi nemulţumit de alegerea făcută?

  Ai dreptul să renunţi la produs fără invocarea unui motiv şi fără penalităţi. Noi îţi schimbăm produsul cu un altul nou ales de tine sau îţi returnăm valoarea sumei în maximum 14 zile după returnare!

  A nu se confunda schimbare, garanţiere, reparaţie cu anulare/renunţare la produs. Aceste servicii au metode de rezolvare separate.

  iPon Computer îţi garantează rambursarea contravalorii produselor achiziţionate în maximum 14 zile de la data recepţionării produsului în depozitul nostru, în cazul în care intenţia a fost trimisă în scris în termen de 14 zile de la data recepţionării coletului.

  Persoana care se califică drept consumator, persoană fizică, în 14 zile calendaristice poate să renunţe la contract/comandă fără a o motiva. Despre modul de realizarea a acestuia se ocupă reglementarea Ordonanţa Guvernului Maghiar nr. 45/2014. (II. 26.) privind contractele încheiate între părţi la distanţă. Clientul poate să-şi exercite dreptul de renunţare începând cu ziua preluării produsului. Intenţia de renunţare poate fi comunicată de către Client, spre furnizor, în scris, prin email la adresa indicată la datele de contact ale furnizorului.

  Datele de contact a furnizorului

  • În cazul exercitării dreptului de renunţare a produsului, Clientul suportă cheltuielile de transport, cu metoda de transport aleasă de el. Produsul ce face obiectul renunţării, nu poate fi returnat Furnizorului prin ramburs (plata la destinaţie), Furnizorul nu acceptă rambursări. Coletul va fi refuzat şi eventual returnat automat.

  Descărcare formular

  • În cazul anulării, IPON COMPUTER S.R.L. poate să solicite de la consumator compensarea prejudiciilor provenite din utilizarea necorespunzătoare ale produsului, zgârieturi sau alte deteriorări. În afară de aceasta, Clientului nu-i revine nici o altă cheltuieală legată de anulare.

  Clientul nu-şi poate exercita dreptul de renunţare în cazul produselor:

  • confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;
  • care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
  • produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator;
  • care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
  • furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
  • furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere;
  • în alte cazuri determinate de normele juridice.

  Cele cuprinse la aceste puncte se aplică exclusiv numai în privinţa Clienţilor (consumatorilor) care au încheiat contract în alte scopuri decât activităţi economice sau profesionale, adică renunţarea la cumpărare este aplicabilă doar clienţilor persoane fizice.